گروه بویایی

گروه‌های بویایی و نت‌های عطر | جامع‌ترین مقاله + معرفی عطر هر گروه

4.4/5 - (10 امتیاز)

گروه های بویایی (Olfaction Groups) از جمله مفاهیم پایه‌ای و اساسی در شناخت دسته بندی عطرها می‌باشد. در این مقاله بطور کامل به تمامی سوالات شما در مورد گروه های بویایی پاسخ داده ایم. همچنین در این مقاله به طور کامل با نوت های عطر و چرخه رایحه عطرها آشنا خواهید شد. این مقاله جامع و کامل را از دست ندهید

شناخت نوت ها و چرخه رایحه برای کسانی که کمی بیشتر در اقیانوس روایح غرق شده اند، بسیار مهم است. همچنین اگر میخواهید برای ساخت عطر در خانه اقدام کنید، شناخت چرخه رایحه یک مسئله بسیار مهم است.

[ps2id id=’1′ target=”/]نت‌های عطر چیست ؟

هرم نت و رایحه. شناخت نت های عطر. چرخه رایحه

نُـت اولیه (نُـت آغازی):

اولین لایه تشکیل دهنده عطر می‌باشد که با به محض استفاده به مشام میرسد. این نت نقش مهمی در خرید عطر دارد و مدت ماندگاری آن 15 دقیقه است. نت‌های آغازی رایج شامل رایحه هایی مانند لیمو، اسطوخودوس، لیمو، رزیا پرتقال است که مولکول های آن بسیار کوچک است و با سرعت تبخیر می شوند.

نُـت میانی:

پس از محو شدن نت آغازی دومین لایه عطر خودش را نشان میدهد، نت میانی 70 درصد رایحه عطر می‌یاشد و بخش اصلی و اساس عطر محسوب میشود. نت‌های میانی رایج شامل رایحه گل هایی مانند بهارنارنج، یاسمن، شمعدانی و گاهی اوقات از فلفل سیاه، هل و برگ بو استفاده می شود.

نُـت پایانی(نُت پایه):

نت پایانی یا پایه معمولا بوی دلپذیر و مطبوعی ندارد و نت میانی نقش پُر کننده رایحه برای نت پایانی است. نت‌های پایه رایج معمولا شامل وانیل، مشک، عنبر، سدر، نعنا هندی و یا چوب صندل می‌شود.

[ps2id id=’2′ target=”/]شناخت کامل چرخه رایحه

چرخه رایحه عطرها. شناخت رایحه عطرها

 

چرخه عطری یا دایره‌ی عطری یا چرخه روایح همگی اسامی از نمودار دایره‌ای هستند که روابط استنباطی بین گروه های بویایی را بر اساس شباهت ها و اختلافات در روایح آنها نشان می دهد. این نمودار به عنوان ابزاری برای طبقه بندی در عطر شناسی و عطر سازی مورد استفاده قرار می گیرد. پاول جلینک ( Paul Jellinek ) عطرساز اتریشی اولین نمونه چرخه عطر را درسال 1949 در نسخه اصلی آلمانی کتاب Practice of Modern Perfumery منتشر کرد. سایر نسخه های قابل توجه شامل Fragrance Circle در سال 1979 توسط U. Harder و یا Wine Aroma Wheel در سال 1984 توسط شیمیدانی با نام Ann C. Noble و Fragrance wheel که در سال 1992 توسط Michael Edwards ایجاد شد، توسعه یافتند.

در چرخه رایحه عطرها معمولاً به چهار خانواده گلی، شرقی، چوبی و تازه تقسیم می‌شوند. وقتی با چرخه رایحه و این خانواده ها آشنا باشید، می‌توانید رایحه‌هایی را ترکیب کنید که در این دسته‌بندی به هم نزدیک‌تر هستند. به این ترتیب هارمونی و هماهنگی رایحه‌های مختلف به حداکثر می‌رسد و می‌توانید یک رایحه جدید خلق کنید.

تقسیم‌بندی‌های مختلفی برای خانواده رایحه های مختلف وجود دارد

که ما یکی از آنها را در زیر آورده ایم (به ترتیب ها دقت کنید) :

  • گلی (Floral) : گلی، گلی ملایم (Soft Floral) و گلی شرقی (Floral Oriental).
  • شرقی (Oriental) : شرقی ملایم (Soft Oriental)، شرقی و شرقی چوبی (Woody Oriental).
  • چوبی (Woody) : چوبی جنگلی یا خزه دار (Mossy Woods) و چوبی خشک (Dry Woods).
  • تازه و خنک (Fresh) : مرکبات (Citrus)، سبز (Green) و آب (Water).

جزییات چرخه رایحه عطرها. اطلاعات کامل چرخه رایحه عطرها

 

[ps2id id=’3′ target=”/]گروه بویایی عطرها

نام گذاری گروه های بویایی بیشتر از هر چیزی براساس موارد زیر انجام میشود:

  • مواد اولیه مورد استفاده در ساخت عطر (نت های عطر).
  • احساس و تصوری که یک رایحه در فرد بوجود می آورد.
  • تصور عمومی مشترک بین افراد از یک بو یا یک عبارت.

 

7 گروه بویایی زیر رایج ترین و مهمترین زیرمجموعه از خوانواده 32 نفری این گروه می‌باشد:

معطر (Aromatic)، مدیترانه‌ای (Chypre)، مرکباتی (Citrus)، گُل‌دار (Floral)، چوبی (woody)، شرقی (Oriental)، چرمی (Leather)

[ps2id id=’4′ target=”/]گروه بویایی معطر (Aromatic):

گروه بویایی آروماتیک

وازه آروماتیک به زبان ساده یعنی معطر، دسته عطر های آروماتیک از قدیمی‌ترین گروه های عطر در علم عطرسازی بوده و به دسته‌ای از نت‌هایی که احساس سرزندگی، نشاط و در عین حال جدی بودن را القا میکند توصیف میشوند. مجموعه گیاهان معطر مانند رُزماری، زیره، هِل، اسطوخودوس، ریحان، جوز هندی، نعناع، ترخون، فلفل سیاه، خِس‌خِس (وِتیوِر)، زنجبیل، خزه بلوط، گل شمعدانی، رُز، مریم گلی، آویشن، گل بهارنارنج، زعفران، گل وانیل، سدر و سیج (Sage از گیاهان ادویه‌ای سبز با بوی تند است که در مناطق گرمسیر رشد می‌کند) در این دسته حضور دارند که رایحه ای تند و تا حدودی تلخ ارائه می‌دهند به همین دلیل عطر های مردانه گروه آروماتیک بیشتر از عطر های زنانه است.

زیر مجموعه های این گروه عبارتند از :

آبزی یا اقیانوسی (Aromatic Aquatic) ورساچه پورهوم دیلان بلو مردانه
سرخسی (Aromatic Fougere) تروساردی مای لند
میوه‌ای (Aromatic Fruity) آزارو کروم لجند
سبز (Aromatic Green) دانهیل دیزایر بلو
ادویه‌ای (Aromatic Spicy) زرجوف فیرو کازاموراتی

در مقاله ای دیگر همه چیز را درمورد گروه بویایی آروماتیک چیست و لیست بهترین عطرهای این گروه شرح داده ایم.

[ps2id id=’5′ target=”/] گروه بویایی مدیترانه‌ای (Chypre):

گروه بویایی مدیترانه‌ای یا چایپر

گروه بویایی مدیترانه‌ای یا چایپر یک گروه بویایی فرش است در سال 1917 بعد از خلق عطر (Coty Chypre) پا به عرصه دنیای عطر و ادکلن گذاشت. کلمه فرانسوی چایپر (Chypre) برگرفته از کلمه (Cyprus) به معنای قبرس، جزیره‌ای در شرق دریای مدیترانه است. رایحه مدیترانه ‌ای از بوها و عطرهای دل‌انگیز سواحل مدیترانه‌ای قبرس گرفته شده و یادآور خاطرات خوشی در سواحل زیبای این جزیره است. رایحه تند و نافذ این گروه به علت وجود ترکیباتی نظیر نعناع هندی، خزه بلوط، ترنج، لیمو شیرین، لیمو ترش، هل، چرم، خِس خِس (وِتیوِر)، گل یاسمین، گل رز، چوب صندل سفید، بُخور، فلفل صورتی و گل لادن است. برای خواندن بیشتر در مورد این رایحه و دیدن عطرهای گروه بویایی مدیترانه ای به این لینک مراجعه کنید.

زیر مجموعه های این گروه عبارتند از :

# گروه مدیترانه‌ای مانند عطر
1 مدیترانه‌ای گُل‌دار (Chypre Floral) تام فورد وایت پچولی
2 مدیترانه‌ای میوه‌ای (Chypre Fruity) کرید اونتوس

 

[ps2id id=’6′ target=”/] گروه بویایی مرکباتی (Citrus):

گروه بویایی مرکباتی

گروه بویایی عطر مرکباتی (Citrus) از قدمت بالایی برخوردار بوده و آن دسته عطر هایی در این گروه قرار میگیرند که وجه مرکبات در روایح آنها زیاد باشد. همه عطرهای مرکباتی دارای گرایش خنک و تابستانی هستند و اکثرا جوان پسند می‌باشند. در عطرهای این گروه مواد اولیه اصلی مرکبات و میوه‌ها مانند: ترنج، پرتقال، گریپ فروت، پرتقال توسرخ، نارنج، لیمو ترش، لیمو شیرین، نارنگی، نارنگی یافا (کلمانتین)، پرتقال ماندارین (نوعی نارنگی)، بالنگ، پورنج یا کامکوات، پوملو یا دارابی و بکرایی به همراه دیگر ترکیبات معطر، چوبی و نت‌های بویایی تارت (ترش و کمی تلخ) نظیر پوست لیمو، عنبر و چوب گایاک برای ساخت رایحه‌های مردانه و با تلفیقی از نت‌های گلی از قبیل گل فریزیا سفید، مریم گلی، گل گاردنیا و گل آویشن برای ساخت رایحه‌های زنانه به کار می‌روند.

زیر مجموعه های این گروه عبارتند از :

# گروه مرکباتی مانند عطر
1 مرکباتی معطر (Citrus Aromatic) بولگاری تایگار
2 مرکباتی خوراکی (Citrus Gourmand) بهار نارنج

[ps2id id=’7′ target=”/]گروه گُل‌دار (Floral):

گروه بویایی گلی

گروه گلی یا فلورال (Floral) یکی از بزرگترین گروه های بویایی مخصوصا در بین عطرهای زنانه می‌باشد، ترکیبات بی نظیر گل ها، می توانند طبع گرم، طبع خنک یا طبع معتدلی به یک عطر بدهند و شما می توانید در عطرهای گروه بویایی گلدار ، عطرهای متنوعی را بیابید که متناسب با فصول مختلف سال باشند. در این گروه از عطر و ادکلن ها معمولا در نت میانی، ترکیبات بسیار متنوعی از گل ها قرار دارد که این خانواده را بسیار زنانه، لطیف و آرام بخش کرده است. عطرهای گروه گل‌دار در نت پایه و اصلی خود شامل انواع گل‌ها و شکوفه‌ها از قبیل گل یخ، یاس، گل بهارنارنج، بنفشه، زنبق، نرگس، مریم، گل همیشه بهار، ارکیده، یلانگ یلانگ، سوسن، گل زعفران، رز، نیلوفر، گل صد تومانی، مگنولیا، فریزیا، شمعدانی، گل آفتاب پرست، گل میخک، گل وانیل و … هستند.

زیر مجموعه های این گروه عبارتند از :

# گروه گلی مانند عطر
1 گُل‌دار آلدهیدی (Floral Aldehiyde) کازاموراتی زرجوف اکسنتو اوردوز
2 گُل‌دار آبزی (Floral Aquatic) جیورجیو آرمانی آکوا دی جیو اسنزا
3 گُل‌دار میوه‌ای (Floral fruity) بمب شل ویکتوریا سکرت
4 گُل‌دار میوه‌ای خوراکی (Floral Fruity Gourmand) ویکتور اند رولف بون بون
5  گُل‌دار سبز (Floral Green) کوییزاس لووه
6 گُل‌دار چوبی مُشک‌دار (Floral Woody Musk) کرید امپریال میلیسم

[ps2id id=’11’ target=”/]گروه بویایی چوبی (woody):

گروه بویایی چوبی

گروه بویایی عطر چوبی (woody) از جدیدترین و نوظهور ترین گروه های بویایی می‌باشد، روایح چوبی قبلاً به صورت زیرمجموعه ای از گروه بویایی های دیگر خود را نشان می دادند اما با گذر زمان که استفاده از نت های چوبی در عطرها افزایش یافت، این گروه بویایی نیز به صورت مستقل کار خود را آغاز کرد. نت های چوبی ثابت کننده های عالی هستند و به ترکیبات روایح دیگر، ماندگاری می بخشند؛ به همین دلیل در نت پایه (نت پایانی) عطرها به وفور یافت می شوند. اکثر عطر های این گروه بویایی، مردانه پسند بوده و بوی سنگین و خاص دارد که در قلب خود شامل نت های چوبی هستند. عصاره چوبی از این گروه از موادی مانند چوب صندل، خس‌خس (وِتیوِر)،توس ،گایاک، مواد رزینی و صمغی و سدر تهیه می شود.

زیر مجموعه های این گروه عبارتند از :

# گروه گلی مانند عطر
1 چوبی آبزی (Woody Aquatic) اینوکتوس پاکورابان
2 چوبی معطر (Woody Aromatic) کرید وایکینگ
3 چوبی مدیترانه‌ای (Woody Chypre) ناسوماتو دورو
4 چوبی ادویه‌ای (Woody Spicy) تام فورد گری وتیور
5 چوبی گُل‌دار مُشک‌دار (Woody Floral Musk) دیور هوم

 

[ps2id id=’8′ target=”/]گروه شرقی (Oriental):

گروه بویایی شرقی

گروه بویایی عطر شرقی یکی از مهمترین گروه های بویایی در صنعت عطر و ادکلن می‌باشد. روایح شرقی با ادویه، عنبَر، مشک، بخور و رزین ریشه در تاریخ عطر دارند. امروزه بسیاری از همان عناصری که برای اولین بار در شرق (هند و عربستان) در آغاز پیدایش عطر و عطرسازی مورد استفاده قرار می گرفت، برای ساخت عطر استفاده می شود. رایحه عطر های این گروه بویایی به طور معمول گرم، نافذ، قوی و محرک می‌باشد، که بیشتر برای استفاده در شب مناسب هستند. در ساختار عطر های این گروه بوی غالب کهربا به لطف بوی گرم و فریبنده اش و ترکیباتی همچون گل آفتاب پرست، شیر، چوب صندل سفید، کومارین، زنبق و وانیل به طور کلاسیک در ساختار عطرهای گروه بویایی شرقی استفاده می شود. این عطر ها به سبب وجود عناصر سنگین و قوی در نت های پایه برای مدت زیادی برروی پوست می ماند. استشمام عطرهای گروه بویایی شرقی احساس رمز آلود و قوی ای را به مخاطب القا می کند. عطر های این گروه با توجه به نت هایی که دارند، می توانند زنانه، مردانه و یا به طور مشترک (یونیسکس) باشند.

زیر مجموعه های این گروه عبارتند از :

# گروه شرقی مانند عطر
1 شرقی گُل‌دار (Oriental Floral) گود گرل کارولینا هررا
2 شرقی سرخسی (Oriental Fougere) جوپ هوم
3 شرقی ادویه‌ای (Oriental Spicy) آمواج اوپوس 6
4 شرقی وانیلی (Oriental Vanilla) دیور پویزن گرل
5 شرقی چوبی (Oriental Woody) تام فورد عود وود

 

[ps2id id=’9′ target=”/] گروه بویایی چرمی (Leather):

گروه بویایی چرمی

قدمت عطر گروه بویایی چرمی به سال های دور برمیگردد، اولین عطر چرمی در تاریخ به نام برند سلطنتی کرید ثبت شده است که در آن زمان تولید کننده دستکش های چرمی بود. این عطر توسط پادشاه وقت انگلستان آن زمان که رایحه دستکش چرمی را دوست داشت، مورد استفاده قرار می گرفت. استخراج رایحه های دسته ی چرمی (حیوانی)، از خود چرم و پوست حیواناتی مانند گاو با بوی زننده ی اولیه و هم چنین بعضا از ادرار و مدفوع، خون حیوانات و حتی قیر از روش های اولیه و سنتی در عطر سازی بوده است و اولین عطر های ساخته شده در این دسته بندی قرار می گیرند.

استفاده از مواد معطر به منظور از بین بردن رایحه ناپسند در محصولات چرمی پیش از صنعتی شدن اروپا در قرن شانزدهم، امری رایج برای طبقه مرفه به حساب می‌آمد. رایحه عطر و ادکلن زنانه چرمی را از منابع طبیعی و حیوانی و گاهی به شیوه صنعتی به دست می‌آورند. عطر و ادکلن های چرمی زنانه به دلیل تلخی و رایحه خاصی که دارند، اغلب مورد استقبال افراد شیک پوش؛ خصوصا مدیران و کارفرماها قرار می‌گیرند و به آن‌ها حس نفوذ و توانمندی فراوانی را منتقل می‌کند.

طبع گرم و طعم تند و تلخ عطرهای چرمی بیشتر با روحیات افراد با اعتماد به‌نفس و صاحب سبک سازگار است تا با زبان عطر، جایگاه شخصیتی و اجتماعی خود را ثابت کنند. عطر های این دسته به سبب تلخی و رایحه خاصی که دارند، اغلب مردانه هستند. با گذر زمان به دلیل رایحه ناخوشایند و تند و تیز چرم، آن را با دیگر نت‌ ها مانند نت های گلی یا میوه‌ های مختلف؛ مشک، نت‌ های دودی و دیگر منابع حیوانی و گیاهی و چوب های مختلف ترکیب می ‌کردند تا به رایحه جذاب و ملایمی از چرم دست یابند.

نُت های این گروه بویایی حاوی ترکیباتی نظیر چرم، عود، توتون، مشک، چوب درخت توس (غان)، درخت سرو کوهی، استیراکس یا بوته وحشی جاوی، کاستور، مورد سبز (Myrtle)، چای سیاه، نعناع هندی (پچولی)، عنبر سائل، صندل سرخ، صندل سفید، چوب سدر و جیر (چرم مخمل نما) می‌باشد، عطرهای چرمی به دلیل کمیاب بودن مواد اولیه، استخراج سخت و بوی خاص می‌توانند بسیار گران قیمت باشند.

# گروه چرمی مانند عطر
1 چرمی (Leather) تام فورد توسکان لدر
سخن آخر:

گروه های دیگری هم وجود دارند اما آنها در دسته فرعی قرار میگیرند و این ۷ دسته جز گروه بویایی اصلی هستند که در اکثر عطرها با توجه به رایحه ایی که دارند وجود دارند. حال ذهنیت شما درمورد گروه بویایی و رایحه ها کاملتر شده است و خرید را برایتان راحت تر کرده ایم. ممنون از همراهان فروشگاه اینترنتی ماه 24 که تا آخر مطلب با ما همراه بوده اند، لطفا در قسمت دیدگاه‌ عطر ها با گروه های بویایی که استفاده کرده اید را برای ما و دوستان دیگر به اشتراک بگذارید.

 

گروه بویایی چیست

گروه بویایی یکی از مفاهیم پایه و اساسی در عطرسازی در دسته بندی و شناخت رایحه عطرهاست

نت ها و چرخه رایحه چیست؟

با توجه به دوام عطرها آنها را به سه نت تقسیم میکنند. همچنین چرخه رایحه نمودار دایره ای است که ارتباط گروه های بویایی با هم را نشان میدهد

 

 

بیشتر بخوانید:

  1. گروه بویایی آروماتیک چیست؟ – کامل‌ترین مقاله فارسی
  2. ساخت عطر در خانه + فیلم | ساخت ادکلن با اسانس
  3. سمبل گلهای هر ماه
  4. عطر با رایحه هل

2 دیدگاه برای “گروه‌های بویایی و نت‌های عطر | جامع‌ترین مقاله + معرفی عطر هر گروه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

ورود | ثبت نام
شماره موبایل یا پست الکترونیک خود را وارد کنید
برگشت
کد تایید را وارد کنید
کد تایید برای شماره موبایل شما ارسال گردید
ارسال مجدد کد تا دیگر
برگشت
رمز عبور را وارد کنید
رمز عبور حساب کاربری خود را وارد کنید
برگشت
رمز عبور را وارد کنید
رمز عبور حساب کاربری خود را وارد کنید
برگشت
درخواست بازیابی رمز عبور
لطفاً پست الکترونیک یا موبایل خود را وارد نمایید
برگشت
کد تایید را وارد کنید
کد تایید برای شماره موبایل شما ارسال گردید
ارسال مجدد کد تا دیگر
ایمیل بازیابی ارسال شد!
لطفاً به صندوق الکترونیکی خود مراجعه کرده و بر روی لینک ارسال شده کلیک نمایید.
تغییر رمز عبور
یک رمز عبور برای اکانت خود تنظیم کنید
تغییر رمز با موفقیت انجام شد
0
    0
    سبد خرید شما
    هنوز بوی خوبی برای خودت انتخاب نکردیReturn to Shop